Om Foodmark

Foodmark AB producerar och marknadsför flera av Sveriges mest kända och älskade livsmedel inom kategorierna sallader, såser, dressingar, samt messmör och mjukost. Vår ambition är att inspirera till enkla och goda matupplevelser och detta gör vi med hjälp av våra varumärken Rydbergs, Lohmanders, Fjällbrynt, Delikatessfabriken, Jensen’s, K-Salat och Mills.

Våra produkter tillverkas främst i Spånga, Östersund, Norrköping och på Gotland – men även i Vidsel, Norge och Danmark. Vår årliga produktion ligger på cirka 20 000 ton livsmedel som säljs till både dagligvaruhandeln och storhushåll. Vi är 220 anställda och i fjol omsatte vi över 700 miljoner kronor.

I mars 2018 står vår helt nya produktionsanläggning i Albyberg i Haninge kommun klar. Till denna anläggning flyttar, förutom vårt centrallager, även Norrköpings-, Östersunds- samt Spångafabriken in.  Flytten pågår mellan mars 2018 och oktober 2018.

På Foodmark har vi stor respekt för det arv vi hanterar då många har en långvarig relation till våra klassiska produkter, som exempelvis Fjällbrynts messmör och Rydbergs majonnäs som har funnits sedan 30-talet. Samtidigt arbetar vi ständigt med att utveckla våra varumärken och produkter i enlighet med de föränderliga behoven hos våra konsumenter. För oss handlar det om att göra det lätt att äta enkelt och gott varje dag – och ibland överraska med smaker och kombinationer som inspirerar.

Foodmarks huvuduppgift är att göra det enkelt att samlas kring god och inspirerande mat. Denna uppgift karakteriserar vår kultur, vårt sätt att arbeta och alla våra varumärken och produkter, som varje dag sätter sin prägel på såväl utflykten, vardagsmiddagen och festmåltiden. Först och främst handlar det om god smak och bra råvaror, men också att Foodmark vill hjälpa dig att lyckas i köket med produkter som levererar gott resultat på både smörgåsen och grilltallriken – men även i stekpannan eller bakplåten. Ja, du läste rätt! Har du provat att steka i bearnaisesås eller baka med messmör?

Vår vision är att vara det mest framgångsrika livsmedelsföretaget i Sverige. Det strävar vi efter varje dag och det viktigaste verktyget för att utveckla och skapa tillväxt för våra varumärken är att satsa på innovation med konsumenten i fokus.

Vår ägare

Foodmark tillhör livsmedelskoncernen Agra AS, ett norskt familjeföretag som grundades år 1885 då Knut K. Heje startade A/S Agra Margarinfabrik – endast 13 år efter att världens första margarinfabrik öppnades i Frankrike. Idag, 133 år senare, ligger Agras huvudkontor på samma adress som denna norska margarinfabrik och familjen Heje är fortfarande ägare.

Agra har haft en stadig tillväxt och koncernen består utav tre verksamheter varav Foodmark AB är den ena. Utöver Foodmark ingår även norska Mills AS och danska Stryhns AS. I de tre bolagens produktportföljer hittar vi förutom grundstenen margarin även sallader, dressingar, såser och pastejer. Men detta är bara ett urval! Med över 15 varumärken och en omsättning på närmare 4 miljarder är Agra ett av Skandinaviens största varumärkesbaserade livsmedelsföretag.
Läs mer om våra syskonbolag Stryhns AS och Mills AS samt vår ägare AGRA AS.