Affärsområden

Vår affärsidé är att utveckla och marknadsföra kylda, tillagade färskvaror med hög kvalitet under starka varumärken. Såser, sallader och dressingar är kärnan i vår kultur, och hit hör såklart även mjukost och messmör. Genom att arbeta inom två olika affärsområden – dagligvaruhandeln och foodservice, kan vi tillsammans med våra kunder och våra produkter skapa smakfulla värden för konsumenten vid olika tillfällen.

Dagligvaruhandeln

ICA, Coop, Axfood och Bergendahls hör till våra största DVH-kunder, det vill säga de kunder som vi levererar konsumentförpackningar till. Dessa distribueras ut till butikerna för att till slut hamna hemma hos våra konsumenter över hela Sverige. Genom en välorganiserad säljavdelning samarbetar vi med våra kunder på både kedje- och butiksnivå – och fokus ligger på att uppnå ömsesidigt lönsamma kunderbjudanden och marknadsaktiviteter. Dessa genomförs sedan i respektive butik med stöd av våra säljare.

Till våra kunder inom dagligvaruhandeln säljs tuber, askar, påsar, bägare och flaskor. Klicka på respektive varumärke för att se dess produktsortiment för dagligvaruhandeln.
Eller klicka här för att ta del av vår senaste sortimentskatalog.

Rydbergs
Lohmanders
Fjällbrynt
Delikatessfabriken
Jensens
K-Salat
Mills

 

 

Foodservice

Den största andelen av våra storköksprodukter säljs och distribueras genom ett antal grossister så som exempelvis Martin & Servera, Menigo och Svensk Cater. Härifrån går produkterna vidare till allt från gatukök och hamburgerrestauranger till caféer och bensinstationer. Våra produkter går även till offentliga kunder, privata restauranger och industrikunder.
Vi har många samarbetspartners inom restaurang- och servicebranschen och det är något som vi är väldigt glada och stolta över.
Tack vare vår långa erfarenhet i branschen har vi stor kunskap och expertis, vilket är till stor nytta vid sådana samarbeten. Vår ambition är alltid att hjälpa våra kunder att sticka ut och få bättre lönsamhet.
Detta gör vi genom ett innovativt arbetssätt och genom att inspirera till nya, bättre och mer smakfulla serveringslösningar.

Till våra kunder inom foodservice säljs tuber, askar, dippförpackningar, hinkar, dunkar och flaskor. Klicka på respektive varumärke för att se dess produktsortiment för foodservice.
Eller klicka här för att ta del av vår senaste sortimentskatalog.

Rydbergs
Fjällbrynt

Export

Foodmark bedriver inte en aktiv strategi gällande exportverksamhet. Men om en part visar intresse för att exportera våra produkter ser vi dock positivt på alla möjligheter. Som utgångspunkt för exportverksamhet följer vi dessa grundläggande principer:

  • Vi exporterar enbart befintligt sortiment utan förändring av produkterna.
  • Eventuella ändringar av produkterna (t.ex. etikettering, ompaketering etc.) som är nödvändiga för att produkten skall kunna gå på export hanteras alltid av det exporterande företaget. Foodmark kommer vara behjälpliga om möjligt och detta utvärderas från fall till fall.
  • Vi säljer till svenska företag med en svensk distributionspunkt. Den faktiska exporten av varorna hanteras av köparen.

Om du är intresserad av att exportera våra produkter,
var vänlig och fyll i vårt formulär och maila till: order@foodmark.se

If you are interested in exporting our products, please fill out our form and mail it to: order@foodmark.se