Nu publicerar vi vår hållbarhetsredovisning för 2021! I rapporten kan du bland annat läsa om att vi: 🌱 Från och med 2021 enbart köper 100% förnybar el 🌱 Under 2021 har uppnått att all den marina råvara som vi använder till våra produkter är 100% grönlistad och certifierad råvara 🌱 Under året tog viktiga... Läs mer

Att fasa ut svart plast är en del av Foodmarks hållbarhetsmål om att alla våra förpackningar ska kunna materialåtervinnas till 2025. Det är med glädje vi nu meddelar att även Rydbergs Gårdsmärkta Potatissallader byter till transparenta lock och därmed blir med 100% återvinningsbara förpackningar. Detta innebär att ytterligare ca 35 ton plast per år kommer... Läs mer

Vi är stolta över att ha fått våra klimatmål validerade av det välkända The Science Based Targets initiative. Valideringen är av stor betydelse för vårt arbete med att sätta långsiktiga klimatmål och visar att de mål vi har satt upp är tillräckligt ambitiösa för att hjälpa till med att begränsa den globala temperaturökningen till maximalt... Läs mer

Vi på Foodmark vill passa på att tacka alla våra fantastiska medarbetare, kunder, konsumenter, leverantörer och samarbetspartners för detta år och önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Läs mer

Missa inte pepparkakans nya bästis! Årets julsmak från Fjällbrynt är ädelost smaksatt med whisky. En krämig och mild ädelost gjord på svensk hårdost och Kvibille blåmögelost från Halland – med en rund och len ton av whisky. Ett julgott alternativ till den traditionella ädelosten och ett perfekt tillbehör till pepparkakan. Ädelost med ton av whisky... Läs mer

Fjällbrynts mjukost byter till en mindre förpackning och går från en förpackningsstorlek på 400 gram till 330 gram. Den nya förpackningen är framtagen utifrån önskemål hos konsumenter och är ett led i att minska matsvinn. Våra insikter om användarna visar att denna storlek är mer lämplig utifrån hur mycket mjukost man konsumerar. Fjällbrynts mjukost i... Läs mer

Under varumärket Rydbergs lanserar vi nu ett nytt koncept för våra foodservicekunder. Konceptet ska hjälpa våra professionella kunder inom storkök, restaurang och café att spara tid i köket med hjälp av våra PREPP majonnäsbaser. Sortimentet består av två smaker; Majo Curry och Majo Citron Dill. Majonnäserna passar utmärkt som baser till bland annat skagen-, lax-,... Läs mer

Lohmanders, med sina populära bearnaisesåser, har länge förknippats med kött. Men nu vill såsmärket bredda sitt sortiment och lanserar därför tre nya såser, vars smakkombinationer gör sig extra bra till fisk och skaldjur; Dill & Citron, Hollandaise Chili och Mango & Ingefära. Hur kommer det sig att ni har valt att ta fram dessa såser?... Läs mer

Hösten 2020 påbörjade Foodmark implementeringen av Lohmanders nya såsbägare med reducerad mängd plast och nu i höst är det dags för nästa viktiga steg i arbetet för mer hållbara förpackningar.  Samtliga lock på Lohmanders såsbägare byter från svart till transparent plast – och därmed blir förpackningen 100% återvinningsbar.  – Anledningen till varför vi går ifrån... Läs mer