Vi på Foodmark vill passa på att tacka alla våra fantastiska medarbetare, kunder, konsumenter, leverantörer och samarbetspartners för detta år och önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Läs mer

Missa inte pepparkakans nya bästis! Årets julsmak från Fjällbrynt är ädelost smaksatt med whisky. En krämig och mild ädelost gjord på svensk hårdost och Kvibille blåmögelost från Halland – med en rund och len ton av whisky. Ett julgott alternativ till den traditionella ädelosten och ett perfekt tillbehör till pepparkakan. Ädelost med ton av whisky... Läs mer

Fjällbrynts mjukost byter till en mindre förpackning och går från en förpackningsstorlek på 400 gram till 330 gram. Den nya förpackningen är framtagen utifrån önskemål hos konsumenter och är ett led i att minska matsvinn. Våra insikter om användarna visar att denna storlek är mer lämplig utifrån hur mycket mjukost man konsumerar. Fjällbrynts mjukost i... Läs mer

Under varumärket Rydbergs lanserar vi nu ett nytt koncept för våra foodservicekunder. Konceptet ska hjälpa våra professionella kunder inom storkök, restaurang och café att spara tid i köket med hjälp av våra PREPP majonnäsbaser. Sortimentet består av två smaker; Majo Curry och Majo Citron Dill. Majonnäserna passar utmärkt som baser till bland annat skagen-, lax-,... Läs mer

Lohmanders, med sina populära bearnaisesåser, har länge förknippats med kött. Men nu vill såsmärket bredda sitt sortiment och lanserar därför tre nya såser, vars smakkombinationer gör sig extra bra till fisk och skaldjur; Dill & Citron, Hollandaise Chili och Mango & Ingefära. Hur kommer det sig att ni har valt att ta fram dessa såser?... Läs mer

Hösten 2020 påbörjade Foodmark implementeringen av Lohmanders nya såsbägare med reducerad mängd plast och nu i höst är det dags för nästa viktiga steg i arbetet för mer hållbara förpackningar.  Samtliga lock på Lohmanders såsbägare byter från svart till transparent plast – och därmed blir förpackningen 100% återvinningsbar.  – Anledningen till varför vi går ifrån... Läs mer

Foodmark återkallar avgränsat parti livsmedelsprodukter Foodmark återkallar ett antal dressingar och såser från varumärkena Rydbergs och Jensens Køkken. Vi har blivit informerade från vår leverantör att de funnit rester av etylenoxid i stabiliseringsmedel som använts i tillverkning av nedanstående produkter. Halten av etylenoxid är låg och råvaran utgör en väldigt liten del i den färdiga... Läs mer

Fjällbrynt, ett av Sveriges äldsta livsmedelsvarumärken med anor från 1939, är på en innovationsresa mot en modernare mjukost. Den heta nyheten Spicy Tuna är mjukosten med tonfisk, ett sting av sriracha och en attraktiv smaksensation enligt testerna. I sommar är det inte bara solens hetta du kan njuta av. Den nya smakhöjaren Spicy Tuna ger... Läs mer

För oss på Foodmark är det viktigt att tillhandahålla livsmedel som våra kunder och konsumenter efterfrågar – men även att vi utvecklar produkter som är mer hållbara för vår miljö och djurvälfärd. Därför växer vårt veganska sortiment för varje år. Under våren lanserar Foodmark-varumärket Rydbergs fem klassiska såser i helveganska varianter, det vill säga utan... Läs mer

I Foodmark har vi ett mål om att uppnå 100% CO2-neutralitet i hela värdekedjan senast till 2050. För att förplikta oss ytterligare till detta mål har Foodmark nu anslutit sig till den globala standarden Science Based Targets initiative (SBTi) som hjälper företag att se till så att deras klimatmål lever upp till Parisavtalet. Hittills har 69 svenska verksamheter anslutit sig... Läs mer