Våra varumärken

Med hjälp av våra varumärken är vår ambition att inspirera till enkla och goda matupplevelser. Vi har ett starkt fokus på att utveckla och skapa tillväxt för våra varumärken och det viktigaste verktyget för att skapa detta är att satsa på innovation med konsumentinsikter i fokus.

Läs mer om våra varumärken här nedanför.

Rydbergs

Inget ont om att stå och reducera en rödvinssås i tre timmar. Men ibland är det lyxigt att kunna gå direkt på njutningen, speciellt när tiden är knapp och någon som verkligen älskar mat är beredd att hjälpa till. Allt började i en fiskaffär på Söder i Stockholm. Året var 1937 och makarna Rydberg hade precis börjat tillverka och sälja sin egen majonnäs. Majonnäsen blev snabbt en succé och utgör än idag, över 80 år senare, grunden till många av våra omtyckta produkter. Vår affärsidé är att erbjuda produkter med hög kvalitet som inspirerar till enkla och goda matupplevelser. Men framförallt vill ge ett löfte till dig och andra vardagsnjutare att lugnt slappna av och låta oss göra jobbet. Rydbergs erbjuder potatis- och rödbetssallader och andra majonnäsbaserade sallader, dressingar och såser. Dessutom finns många av våra produkter som vegoalternativ, det vill säga, helt utan ägg eller mejeriprodukter.

Ta en genväg till livets goda, helt enkelt.

Upptäck fler goda genvägar

Lohmanders

Som många andra bra historier börjar även den här med en god middag. Bertil Lohmander var en man med stor passion för god mat. Så stor att han under en släktmiddag, och garanterat under inverkan av en härlig sås, bestämde sig för att förverkliga en av de mest storslagna drömmar en människa kan ha – att göra den perfekta bearnaisen.
Efter långa timmar vid kastrullerna och otaliga provsmakningar spreds ryktet om Lohmanders himmelskt komponerade sås som blev vår Bearnaise Original. Den hittade ut i butikshyllorna och var snart mycket populär.

Idag har Bearnaise Original fått sällskap av en hel såsfamilj och vi lovar att fortsätta inspirera till såsigt nytänkande. Sås är ett utmärkt tillbehör – men är lika utsökt att använda i matlagning.
Vad sägs till exempel om Hot Chipotle-våfflor? Hoppas att du vill följa med oss in i framtiden och mot nya smakrika upplevelser. Läs mer om våra produkter och låt oss inspirera med våra recept.

Inspireras mer

Fjällbrynt

Vi är stolta över att kunna presentera Fjällbrynt – ett av Sveriges äldsta livsmedelsvarumärken. Historien om Fjällbrynt började redan år 1939 då flera mejerier gick ihop till en egen förening med namnet Jämtlands Mejeriförening, i samband med detta registrerades varumärket Fjällbrynt.
I begynnelsen var Fjällbrynt ett messmör men sedan 2010 har familjen även bestått utav mjukost –
en favorit på såväl frukostbordet som på utflykten.

För oss det viktigt att hålla hög kvalitet och värna om våra svenska råvaror och vi ser till att använda råvaror från Sverige det där är möjligt. Därför består alla Fjällbrynts mjukostar av svensk hårdost. I de mjukostar som innehåller kött använder vi enbart kött från Sverige. Våra mjukostar med marin råvara innehåller 100% grönlistad och certifierad råvara.

Läs mer om Fjällbrynt

Jensens Køkken

Jensens Køkken startades 1997 i Danmark som leverantör till restaurangkedjan Jensen’s Bøfhus. Sedan dess har verksamheten vuxit och de goda såserna började säljas med stor framgång inom dagligvaruhandeln. Jensen’s såser sätter pricken över i:et för de festliga tillfällena då man samlas för att njuta av en god måltid tillsammans med familj och vänner. Jensen’s gör det enkelt att få måltiden att bli komplett och smaka lika gott som på restaurang. Vi erbjuder värmbara såser för kött och fågel som passar extra bra till helgens middag, men även för dig som vill ha en lyxigare vardag. Smaklig spis önskar Jensen’s Køkken!

Läs mer

Delikatessfabriken

Delikatessfabriken grundades 1999 och har sitt säte i Vidsel, Älvsbyns kommun. I de norrbottniska skogarna, till tonerna av dånet från den mäktiga Storforsen lagar vi våra kalla såser och dressingar. Vår strävan är att skänka middagsstunden lite extra lyx, för det är kanske den enda stunden på dygnet då vi verkligen sitter ned tillsammans. Vi vill även ge skidturen, grillkvällen och campingsemestern en smakfull guldkant. För oss är Du det viktigaste. Därför är Delikatessfabrikens såser och dressingar fria från både krångligheter och konstigheter. Det ska vara enkelt att njuta och njutning ska vara fritt från onödiga tillsatser. Det är vad vardagslyx betyder för oss.

Läs mer om Delikatessfabriken

K-Salat

K-Salat är ursprungligen ett danskt salladsmärke med många års erfarenhet av att producera sallader, majonnäs och remouladsås. Verksamheten grundades redan år 1937 och då som Københavns Salatfabrik – därav namnet K-Salat.

 

Läs mer om K-Salat

Mills

1951 kom den första Millsprodukten ut på marknaden; majonnäsen, som omedelbart blev en framgång och emottogs med stor entusiasm. Framgången gav blodad tand, och året efter lanserades Mills kaviar. Modigt val då kaviar stod högst upp på listan över de livsmedel som förtärts mest under kriget. Kanske hade folk redan börjat ledsna på detta pålägg? Men icke då. Med färska råvaror, moderna tillverkningsmetoder och en elegant förpackning vann Mills de norska smaklökarna ännu en gång. 1965 var det dags för nästa succélansering då Mills remouladsås kom till världen. Denna krämiga sås har tagit sig hela vägen till Sverige där den avnjuts till såväl fisk, rostbiff, pommes frites och kokt potatis.

Besök Mills