Foodmarks klimatmål validerade av SBTi

I Foodmark arbetar vi för att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Därför är vi mycket stolta över att ha fått våra klimatmål validerade av det välkända The Science Based Targets initiative.

Valideringen är av stor betydelse för vårt arbete med att sätta långsiktiga klimatmål och visar att de mål vi har satt upp är tillräckligt ambitiösa för att hjälpa till med att begränsa den globala temperaturökningen till maximalt 1,5 grader.

I skrivande stund är det ytterligare 52 svenska bolag, varav 5 inom vår sektor Food and Beverage Processing, som har fått sina klimatmål godkända av SBTi.

– Vi som bolag kan bidra genom att engagera oss i vår verksamhet, men det är först när många fler anstränger sig som vi har en chans att åstadkomma den förändring för miljön som är så kritisk för framtiden. Vi gör allt vi kan med det vi har och gör men vill uppmana även andra att göra allt de kan. Tillsammans är inte bara bättre, det är nödvändigt!

Andreas Millbourn, vd Foodmark.

 

 

Klicka på bilden nedan för att ta del av Foodmarks Validation Report från SBTi.

 


Science Based Targets initiative (SBTi) är ett samarbete mellan UN Global Compact, World Resources Institute (WRI), Världsnaturfonden (WWF) och Carbon Disclosure Project (CDP). Initiativet ger stöd till företag att sätta klimatmål som är i linje med vetenskapliga modeller. SBTi definierar och främjar bästa praxis inom vetenskapsbaserad målsättning och bedömer självständigt företagens mål.