Våra rödbetor

Den som hört uttrycket ”säkert en södersluttning” förknippar det troligen med ett fantastiskt gott vin. Där i ett mikroklimat har druvorna utvecklats under särskilt gynnsamma förutsättningar och slutprodukten blir något alldeles extra eftersom den generösa solen har sådan positiv inverkan. Samma odlingsbetingelser kan tveklöst även gälla de gotländska rödbetorna som används i Rydbergs rödbetssallad.

 

Gynnsamt klimat

Gotlands gynnsamma klimat mitt ute i Östersjön med många soltimmar och en kalkrik jord, ger optimala förhållanden för de flesta grödor men särskilt för de som har en lång växtsäsong. Den behagliga hösten är nämligen hemligheten till den djupröda och intensiva färgen samt än viktigare – den speciella sötman. Andra nyttigheter som mineraler och vitaminer är något vi får med oss på köpet.

Närodlade betor

Den sort som föredras framför andra heter Forono och det är en sort som våra kontraktsodlare har lång erfarenhet av. Foodmark sätter stort värde på det närodlade och det gäller i allra högsta grad rödbetorna där den närmaste odlingen finns endast ett par hundra meter från fabriken. Närheten underlättar för den dagliga tillsyn som utförs under vegetationsperiodens intensivaste tid. Odlarna måste dels ha koll på att ogräset inte dominerar samt ha bevakning på de insekter som under vissa år vill ha sin del av de smaskiga bladen.

Som tur är kan odlingarna bevattnas och det är en bra metod för att skrämma fienderna på flykt samtidigt som det gynnar tillväxten i fälten.

En favorit till flera affärsområden

Vår rödbetssallad finns i kundförpackningar om 200-, 400- och 800 gram. Vi säljer även rödbetssallad till foodservice och då i 2,5-kiloshinkar.  Årligen tillverkas över 1 000 ton rödbetssallad – allt i vår fabrik i Klintehamn på Gotland.

Vegansk rödbetssallad

Vi vill att alla ska kunna äta och njuta av våra såser och sallader, därför erbjuder vi även en rödbetssallad utan ägg och mejeriprodukter; Rydbergs veganska rödbetssallad.
Klassisk smak  helt vegansk, helt enkelt.