Under varumärket Rydbergs lanserar vi nu ett nytt koncept för våra foodservicekunder. Konceptet ska hjälpa våra professionella kunder inom storkök, restaurang och café att spara tid i köket med hjälp av våra PREPP majonnäsbaser. Sortimentet består av två smaker; Majo Curry och Majo Citron Dill. Majonnäserna passar utmärkt som baser till bland annat skagen-, lax-,... Läs mer
Lohmanders, med sina populära bearnaisesåser, har länge förknippats med kött. Men nu vill såsmärket bredda sitt sortiment och lanserar därför tre nya såser, vars smakkombinationer gör sig extra bra till fisk och skaldjur; Dill & Citron, Hollandaise Chili och Mango & Ingefära. Hur kommer det sig att ni har valt att ta fram dessa såser?... Läs mer
Hösten 2020 påbörjade Foodmark implementeringen av Lohmanders nya såsbägare med reducerad mängd plast och nu i höst är det dags för nästa viktiga steg i arbetet för mer hållbara förpackningar. Samtliga lock på Lohmanders såsbägare byter från svart till transparent plast – och därmed blir förpackningen 100% återvinningsbar. – Anledningen till varför vi går ifrån... Läs mer
Foodmark återkallar avgränsat parti livsmedelsprodukter Foodmark återkallar ett antal dressingar och såser från varumärkena Rydbergs och Jensens Køkken. Vi har blivit informerade från vår leverantör att de funnit rester av etylenoxid i stabiliseringsmedel som använts i tillverkning av nedanstående produkter. Halten av etylenoxid är låg och råvaran utgör en väldigt liten del i den färdiga... Läs mer
Fjällbrynt, ett av Sveriges äldsta livsmedelsvarumärken med anor från 1939, är på en innovationsresa mot en modernare mjukost. Den heta nyheten Spicy Tuna är mjukosten med tonfisk, ett sting av sriracha och en attraktiv smaksensation enligt testerna. I sommar är det inte bara solens hetta du kan njuta av. Den nya smakhöjaren Spicy Tuna ger... Läs mer
För oss på Foodmark är det viktigt att tillhandahålla livsmedel som våra kunder och konsumenter efterfrågar – men även att vi utvecklar produkter som är mer hållbara för vår miljö och djurvälfärd. Därför växer vårt veganska sortiment för varje år. Under våren lanserar Foodmark-varumärket Rydbergs fem klassiska såser i helveganska varianter, det vill säga utan... Läs mer
I Foodmark har vi ett mål om att uppnå 100% CO2-neutralitet i hela värdekedjan senast till 2050. För att förplikta oss ytterligare till detta mål har Foodmark nu anslutit sig till den globala standarden Science Based Targets initiative (SBTi) som hjälper företag att se till så att deras klimatmål lever upp till Parisavtalet. Hittills har 69 svenska verksamheter anslutit sig... Läs mer
Välkommen säger vi till Bea Fresh Lemon, en blandning av Lohmanders bearnaise, kallpressad citronolja och riven ingefära! Inför grillsäsongen lanserar Lohmanders en ny sås att ha till vårens och sommarens alla grilltillfällen. Att Lohmanders lanserar säsongssmaker börjar bli en tradition och detta är den tredje grillsäsongssmaken som lanseras. I fjol lanserades Bea Jalapeño och... Läs mer
Nu publicerar vi vår hållbarhetsredovisning för 2020! Trots ett år som präglades av pandemin gjorde vi flera framsteg i vårt hållbarhetsarbete: 🌱 Under 2020 har vi bland annat reducerat vårt matsvinn med 70%, jämfört med 2019 och vi inledde ett samarbete med Matmissionen. 🌱 Samtliga medarbetare gick utbildning i arbetsmiljö med fokus på diskriminering och... Läs mer
Vi på Foodmark vill passa på att tacka alla våra fantastiska medarbetare, kunder, konsumenter, leverantörer och samarbetspartners för detta år och önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! Läs mer